Faanyagvédelem

Már a Rómaiak is... Az időszámításunk előtti időkben, a rómaiak már timsóval kezelték annak a hídnak az oszlopait, amely a Vaskapunál az erőmű építése során került az érdeklődés középpontjába.

Meddig tartós a faanyag? Akár 100-200 évig is megőrizheti eredeti szépségét és szilárdságát, de előfordulhat, hogy néhány év elteltével használhatatlanná válnak kedves fabútoraink, nehéz és fáradságos munkával megépített házunk életveszélyessé válhat. Azonban annak érdekében, hogy ez ne így legyen nagyon sok mindent tehetünk! Viszont ha már megtörtént a –faanyagainkat megtámadta a penész, a rovarok- baj, akkor is van megoldás!

A faanyagvédelem legfontosabb feladata, hogy a faanyagot megvédjük a rovar és gomba fertőzésektől úgy, hogy az hosszantartó biztos védelmet nyújtson.

A faanyag megvédése terén első és legfontosabb teendő az egészséges faanyag kiválasztása. Ezt egészíti ki a kémiai védelem, a megelőző védelem. A megelőző védelem a későbbiekben is hosszantartó védelmet biztosít, így a beépített fát nem támadhatja meg semmilyen gomba vagy rovarfertőzés. A faanyag kezelését erősebb vagy gyengébb, de mérgező hatású az élő rovarok, spórák elpusztítására vagy elriasztására alkalmas vegyszerrel végezzük. Ezért a nagy mennyiségű házilagos faanyagvédelem emberre, állatra és környezetünkre is egyaránt veszélyes lehet.

A Piricoop Kft. által fogalmazott valamennyi faanyagvédőszer minősítését a Faipari Kutató Intézet végezte. Faanyagvédőszereink a ma forgalmazott egyik leghatékonyabb környezet-, egészség-, és felhasználóbarát védőszer család tagjai.

Szakemberünk miben kínál megoldást Önnek?

  • Segítséget nyújtunk a fa megfelelő kémiai eszközökkel történő kezelésében: megelőző jelleggel, illetve a már károsodott faanyag ”mentesítésében”.
  • Védelem az égéskésleltető anyagok alkalmazása is. Segítünk Önnek kiválasztani a jogszabályok, és tűzvédelmi hatóság által előírt fokú, időtartamú égéskésleltetéshez megfelelő anyagot.
  • Amennyiben igényli szakembereink a helyszínen elvégzik az adott fafelület, faanyagok szakszerű kezelését. Termékeinkre több éves garanciát vállalunk!

A Piricoop Kft. faanyagvédelmi szakembereinek célja és feladata az, hogy segítsenek Önnek meggátolni a fatermék minőségromlását, értékcsökkenését, meghosszabbítsák a használhatóság időtartamát.

53.§ (5) Faanyagot csak gombamentesítő kezelés után szabad beépíteni.

253/1997.(XII.20.) Kormányrendelet (OTÉK)

57.§ (1) Az építményt és részeit védeni kell az állékonyságot és a rendeltetésszerű használatot veszélyeztető vegyi, korróziós és biológiai hatásoktól, továbbá a víz, a nedvesség (talajvíz, talajnedvesség, talajpára, csapadékvíz, üzemi víz, pára stb.) káros hatásaival szemben.

253/1997.(XII.20.) Kormányrendelet (OTÉK)

59.§ (3) Faanyagú teherhordó szerkezeten, annak légzését gátló bevonat, burkolat nem alkalmazható.

253/1997.(XII.20.) Kormányrendelet (OTÉK)

Kérje részletes ajánlatunkat elérhetőségeink egyikén!